Wat is een wedstrijdlicentie?

Een wedstrijdlicentie is een vergunning van de Atletiekunie die ieder jaar opnieuw tegen betaling wordt verstrekt aan leden die deel willen nemen aan wedstrijden. Zonder een wedstrijdlicentie kun je dus niet aan wedstrijden deelnemen waarvoor zo’ n licentie is vereist. Dit zijn in ieder geval alle baan- en indoorwedstrijden. Ook voor de crossen heb je een licentie nodig, alhoewel er meestal ook een onderdeel bij is voor recreatieve lopers. Voor de meeste wegwedstrijden is een licentie niet verplicht, maar met een licentie kun je voordeel hebben met de startvakken en zijn er meestal meer prijzen te winnen. Voor de wedstrijden van O.S.S.-VOLO is voor eigen atleten een licentie niet verplicht, maar als je volgens de Atletiekunie wel een licentie zou moeten hebben, wordt je uitslag niet verstuurd naar de Atletiekunie. Voor de competitiewedstrijden is een licentie altijd verplicht.

Waarom is het aanvragen van een wedstrijdlicentie voor baanatleten voor de vereniging zo belangrijk?

Omdat we ieder jaar in vele categorieën aan de competitie willen deelnemen, willen we zoveel mogelijk leden aansporen om een wedstrijdlicentie aan te vragen, zodat we goede teams kunnen samenstellen. Voor alle categorieën baanatleten zijn er in het voorjaar competitiewedstrijden, eventueel gevolgd door diverse finales. Pupillen kunnen met een licentie altijd meedoen aan de competitiewedstrijden. Alle pupillen doen een meerkamp. Voor junioren worden door de trainers ploegen samengesteld, waarbij atleten op enkele onderdelen uitkomen.

Voor verdere informatie hierover kun je terecht bij je trainer.

De kosten voor een wedstrijdlicentie 

De kosten kun je vinden op de pagina Lidmaatschap/Contributie.

Hoe kun je een wedstrijdlicentie aanvragen?

Door dit op het online inschrijfformulier aan te geven, of op een later tijdstip bij de ledenadministratie.

Het clubtenue

De Atletiekunie stelt het dragen van het clubtenue verplicht tijdens baan- en sommige wegwedstrijden en crossen. Men mag atleten zelfs uitsluiten van deelname aan de wedstrijd als zij niet aan deze verplichting voldoen.

Natuurlijk vinden wij als vereniging het dragen van clubkleding ook erg belangrijk. Een O.S.S-VOLO-clubtenue bestaat uit een zwart singlet met aan de zijkanten brede gele stroken of een geel T-shirt. Het singlet/T-shirt zijn voorzien van het O.S.S.-VOLO-clublogo. Onder het singlet/T-shirt wordt een zwarte short of een zwarte korte of lange runningtight gedragen. 

Raadpleeg je trainer over het verkrijgen van de juiste clubkleding!