Atletiek bestaat uit verschillende onderdelen die onder zijn te verdelen in lopen, springen en werpen. Tijdens de jeugdtrainingen van O.S.S.-VOLO komen deze onderdelen allemaal aan bod. Tijdens de trainingen staat plezier voorop. Een kind dat met plezier sport leert veel. Onze trainers zorgen er daarom voor dat in een veilige omgeving afwisselende trainingen worden gegeven, dat er veel wordt bewogen, dat er duidelijke regels zijn en dat de kinderen gestimuleerd en gemotiveerd worden.

Iedereen kan meedoen met de trainingen. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd. De pupillen zijn vooral spelenderwijs met atletiek bezig. Naarmate ze ouder worden komt er steeds meer techniek bij kijken. De pupillen en junioren D trainen twee keer per week en de junioren A, B en C twee tot drie keer per week.

Plezier staat bij O.S.S.-VOLO voorop. We hanteren in alle jeugdtrainingen een speels-prestatieve opzet (spelen moet, presteren mag).

O.S.S.-VOLO biedt jeugdtrainingen aan die als basis uitgaan van de visie van de Atletiekunie. (atletiekunie jeugdvisie)

Proeftrainen

Ben je geïnteresseerd in atletiek bij O.S.S.-VOLO? Vanaf 6 jaar kan je bij ons komen atletieken. Iedereen mag eerst vier gratis proeftrainingen volgen. Daarna besluit je of je lid wil worden. Word je lid, dan krijg je van de trainer een inschrijfformulier mee, dat je de volgende training weer ingevuld mee terug neemt. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je wilt komen (proef)trainen.