Leeftijdsindeling

Je bent pupil vanaf 6 jaar tot en met het jaar dat je 11 wordt. Hierna ga je over naar de junioren.

Van 1 november 2023 t/m 31 oktober 2024 is de volgende leeftijdsindeling van kracht:

  • U8 (minipupillen) geboren in 2017 en later
  • U9 (pupillen C) geboren in 2016
  • U10 (pupillen B) geboren in 2015
  • U12 (pupillen A) geboren in 2014/2013

 

Trainingen

De trainingen van de pupillen vinden twee keer per week plaats. In de zomer (na de carnavalsvakantie tot de herfstvakantie) op dinsdag- en donderdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur op de atletiekbaan op de Schutskamp in ‘s-Hertogenbosch West. In de winter (na de herfstvakantie tot de carnavalsvakantie) op dinsdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur op de baan en zaterdagochtend van 9:30 uur tot 11:00 uur in de bossen van de Zandverstuiving in Rosmalen.

Competitietraining U12 (pupillen A) en U14 (junioren D)
Van 19:30 tot 20:00 uur is er voor de U12 (pupillen A) en U14 (Junioren D) die meedoen aan wedstrijden een half uur extra training, de competitietraining. Tijdens dit half uur kan in kleine groepjes extra op een onderdeel getraind worden.

 

Proeftraining

Iedereen mag eerst vier gratis proeftrainingen volgen, om vervolgens te besluiten om lid te worden. Na de vier proeftrainingen kan je je Inschrijven als lid via het online inschrijfformulier op de website. Stuur een mailtje naar jeugd@oss-volo.nl voor aanvraag van de proeftrainingen. We streven er naar je mail binnen een week te beantwoorden. In de schoolvakanties kan dit iets langer duren.

 

Wedstrijden

Zomerseizoen (april t/m september)

In het zomerseizoen worden zes Athletics Champs wedstrijden gehouden. Dit is de onderlinge pupillencompetitie in onze eigen regio. Tijdens deze zes wedstrijden wordt er tegen andere verenigingen gestreden voor het eindklassement.
De pupillen leggen in teamverband verschillende onderdelen af. Ze beginnen met een team-estafette en doen daarna vijf onderdelen die elk 20 minuten duren waarbij ze zoveel mogelijk pogingen hebben om te lopen, werpen of springen. Op deze manier bewegen ze veel en hoeven ze niet eindeloos te wachten tot ze weer aan de beurt zijn. Ze eindigen met meters maken: zoveel mogelijk meters afleggen in vier minuten (U10/U9/U8 [pupillen B/C/minipupillen]) of zes minuten (U12 [pupillen A]).
De verenigingen in onze regio zijn GAC Gemert, AV Marvel Boxtel, Vughtse Sportclub Prins Hendrik, De Keien Atletiek Uden en AV Oss’78. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend van 9:30 uur tot circa 13:00 uur.
In september vinden de Brabantse Kampioenschappen Teams en de Brabantse Kampioenschappen Individueel plaats.
Het seizoen wordt afgesloten met de clubkampioenschappen.

Onderdelen van de Athletics Champs:

Onderdelen U10/U9/U8 (pupillen B,C en minipupillen): Hoogspringen, Verspringen, Hurkhoogspringen, Vortexwerpen, Stoten (Medicienbal), Slingeren (BMX-band), Sprinten (40m), Horden (40m), Pendelestafette, estafette en duurloop (4 minuten).

OnderdelenU12 (pupillen A): Hoogspringen, Verspringen, Polstokverspringen, Vortexwerpen, Stoten (Kogel), Slingeren (Discus), Sprinten (60m), Horden (60m), estafette en duurloop (6 minuten).

 

Winterseizoen (oktober t/m maart)

In de winter vinden er crosswedstrijden en indoorwedstrijden plaats. Crossen zijn hardloopwedstrijden op een onverhard terrein bijvoorbeeld in het bos of op het veld. Pupillen lopen meestal ongeveer 1000 meter. O.S.S.-VOLO doet mee met het Meierij Cross Circuit, hierbij zijn de Sparrenbosloop, onze eigen Engelermeercross, Lunettencross en Dommelcross aangesloten. Indoorwedstrijden vinden plaats in sporthallen waarbij pupillen meestal de onderdelen hoogspringen of hurkhoogspringen, stoten, sprinten en hordelopen beoefenen.

 

Wedstrijdlicentie en inschrijfgeld wedstrijden

Alleen met een wedstrijdlicentie mag je deelnemen aan officiële Atletiekuniewedstrijden. Een wedstrijdlicentie voor pupillen kost €8,90 per jaar (tarief 2023).
Het inschrijfgeld voor de Athletic Champs, Brabantse Kampioenschappen, Nederlandse Kampioenschappen en wedstrijden georganiseerd door O.S.S.-VOLO zijn voor atleten gratis. Andere wedstrijden worden niet vergoed door de vereniging en zijn dus voor eigen rekening.

 

Clubtenue

Atleten zijn verplicht bij wedstrijden het clubtenue te dragen. Bij de pupillen is dit het gele t-shirt. Deze is te krijgen bij de trainers. Het shirt krijgt de pupil te leen van O.S.S.-VOLO, na twee jaar is deze voor de pupil.