O.S.S.-VOLO, opgericht 14 mei 1922, is een hechte en gezellige atletiek- en hardloopvereniging, waarbij samen sporten en hardlopen voorop staat. De vereniging telt op dit moment ongeveer 350 leden, waarvan 150 jeugdleden. Bij O.S.S.-VOLO kun je je sportieve talent, wens of ambitie op verschillende onderdelen meten.

Ben je geïnteresseerd in atletiek of hardlopen bij O.S.S.-VOLO? Neem dan contact op met André Boel boel30@hotmail.com voor hardlopen of met jeugd@oss-volo.nl voor atletiek. Voor andere vragen kunt u contact opnemen met de secretaris, secretaris@oss-volo.nl

Op sportpark De Schutskamp in ’s-Hertogenbosch-West bevinden zich onze atletiekbaan, het verenigingsgebouw en kleedaccommodatie. De atletiekbaan wordt zowel door de jeugdleden als de loopgroepen gebruikt. Ook de omgeving, het Engelermeer en de polder achter het Jeroen Bosch Ziekenhuis, lenen zich goed voor het uitvoeren van de trainingen. Er is volop gratis parkeergelegenheid vlakbij de accommodatie.

Als jeugdlid beoefen je voornamelijk baanatletiek met atletiekonderdelen zoals sprint, hordenlopen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen, ver-en hoogspringen, middellange afstandlopen, en estafette.

Met hardlopen wil je als recreant of wedstrijdatleet aan je conditie werken en/of voorbereiden op een wedstrijdloop zoals een 5, 10, 15 km. loop, halve marathon of marathon. Voor wegatletiek zijn er diverse loopgroepen van verschillend niveau. De trainingen zijn op maandag- en donderdagavonden en op dinsdag- en donderdagochtend. De trainingen worden gegeven door ervaren en gecertificeerde trainers.

Verder is er een wekelijks blessurespreekuur. De vereniging hecht veel waarde aan een actieve vrijwilligersinzet en organiseert jaarlijks meerdere activiteiten die het (sportieve) verenigingsgevoel versterken.

O.S.S.-VOLO maakt zich sterk voor verantwoord sporten in een goede sfeer. Dit uit zich in een goede sportieve ondersteuning door een scala aan trainers en juryleden en de organisatie van verscheidene wedstrijden en evenementen. De vereniging staat open voor mensen die echt willen presteren in de atletieksport, maar ook voor mensen die rustig aan hun conditie willen werken en/of in een recreatieve omgeving willen sporten.